Bereikbaarheid

Fort 4 en het festivalterrein zijn uitstekend bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer (zowel trein, tram als bus).

Adres Festivalterrein

Fort 4, ingang Fortstraat
2640 Mortsel

shelters.mentions.pancakes (elke plek ter wereld kan beschreven worden met drie woorden. Meer info)

 • Opgelet: hier kan je niet parkeren! Voor parkings in de buurt: zie hieronder.
 • Opgelet 2: kom langs de ingang aan de Fortstraat. NIET langs de ingang Neerhoevelaan. Die is voor dienstverkeer en als je daar probeert binnen te komen, zullen we je vriendelijk door het (overigens heel mooie) fortdomein laten rondwandelen naar de andere ingang.

Fiets

Fort 4 ligt vlak naast de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Er is een ruime fietsenstalling aan het domein.

Openbaar vervoer

Trein

Station Mortsel-Oude-God (aanrader!)

 • Ligt op 300 meter van het terrein. Je wandelt rustig door het groen naar het festival. Echt waar: de trein is een aanrader.

Station Antwerpen-Berchem

 • Ligt op 4km van het terrein. Je kan hier overstappen op de deelfiets, de trein naar Mortsel-Oude-God of bus 51 en 90.
 • Zowel het station Antwerpen-Berchem als het festivalterrein liggen aan de fietsostrade. Je fiets dus in één rechte lijn, zonder auto’s of verkeerslichten, tot bij ons.
 • Je kan hier – als je lid bent – een bluebike nemen. Ook Cloudbike of Mobit-fietsen zijn een optie. Die werken gewoon met een app.

De tram en bus

 • Bus 90, 140, 141 en tram 15 stoppen op 400m van het terrein.
  Naam stopplaats: Mortsel station oude god

Toch met de wagen?

Er is geen parkeerplaats op het domein van het Fort zelf.

 • Betaalparking: Aanrader is de ondergrondse betaalparking op het stadsplein (Stadsplein 2, 2640 Mortsel), op 400 meter wandelen van het terrein. Capaciteit: ongeveer 400 wagens. Prijzen en meer info op de website.
 • Parking met pendeltram/bus: Nog een aanrader is de gratis P+R parking in Boechout met 204 plaatsen (Liersesteenweg 145, 2530 Boechout). Ongeveer elke tien minuten vertrekt daar bus 90 of tram 15. Beiden zetten je 10 minuten later af aan het gemeentehuis van Mortsel (Naam stopplaats: Mortsel station oude god), vlakbij het festivalterrein.
 • Tip: combineer de wagen met tram 15 en parkeer ergens waar je vlot op tram 15 kan springen.
 • Meer info over het parkeerbeleid en de parkings in Mortsel, vind je hier.

Opgelet 1: de politie voert een nultolerantie op fout parkeren en verbiedt o.a. om te parkeren in de Neerhoevelaan tijdens Sound of Science
Opgelet 2: de Fortstaat zelf ligt open door werken, je kan hier niet door met de wagen. Wel met de fiets of te voet.

Liever opgehaald worden in een Tesla?

Win je vervoer naar Sound of Science in heuse James bond style! Drie gelukkige winnaars worden thuis opgehaald door een Model X met chauffeur, naar Fort 4 gebracht en ’s avonds terug. Vul als de bliksem dit formulier in, voer 007 in op het scherm van Model X, en de auto transformeert direct in een Lotus onderzeeër.