Mixed reality, vertical farming, zuiver water en deep learning

Colruyt Group neemt je mee langs een aantal van zijn innovaties. Probeer, proef en ontdek.

Vertical Farm: de plant met de kleinste ecologische voetafdruk, zo doe je dat
Vertical farming of ook wel ‘gesloten meerlagenteelt in geconditioneerde omstandigheden’. Een moeilijke omschrijving voor een concept dat eigenlijk niet zo ingewikkeld is. In een vertical farm kweek je planten in verschillende lagen boven elkaar, in een afgesloten ruimte. Het licht, de luchtvochtigheid, de temperatuur, de watertoevoer, de samenstelling van bodem: je bepaalt het allemaal zelf. In functie van wat een plant precies nodig heeft. Zo’n installatie heeft Colruyt Group zelf ontworpen en gebouwd.
Hier kom je alles te weten over hoe vertical farming werkt en alle wetenschap die ermee gepaard gaat.
Ga ermee aan de slag en kweek een plant met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Zuiver water
Een landbouwer die koeienmest zuivert om zijn vee te laten drinken? Astronauten die van urine water maken? De technologie is er om van alles perfect drinkbaar water te maken.
Je maakt kennis met aantal waterzuiveringstechnieken, ontdekt hoe ze werken en hoe je ze zo goed mogelijk kan inzetten.

Mixed Reality
Virtual Reality en Augmented Reality die kennen we ondertussen wel, maar wat is Mixed Reality? Mixed Reality integreert virtuele objecten in de echte wereld. Fysieke en virtuele objecten interacteren met elkaar. Met een Microsoft Hololens ervaar je zelf hoe zo’n Mixed Reality eruitziet.

Product recognition
Iets zien en herkennen wat het is. Voor een mens is dat een eenvoudige opdracht. Maar hoe leer je dat een computer aan? En wat is deep learning?
Je komt alles te weten over product recognition en deep learning. Ga de uitdaging aan en probeer de computer te verslaan.

 

(foto bovenaan: Astronaut Scott Kelly draagt een hololens in het International Space Station. Foto door Nasa)

2019 activiteit

Dit onderdeel werd mogelijk gemaakt dankzij