De mens op ruimtereis: Eos grijze cellen ism FWO

Stel: je staat klaar voor een buitenaardse missie, met een krachtige raket en een stevig ruimtepak. Welke impact heeft die reis op jou als mens? Vanuit verschillende invalshoeken bestuderen wetenschappers de mogelijke gevolgen van ruimtereizen voor mensen. Zo ook neurowetenschapper Angelique van Ombergen, verbonden aan het ESA. Zij onderzoekt welke invloed reizen door de ruimte heeft op het menselijk brein. Angelique werd onlangs opgenomen in de prestigieuze lijst ‘Forbes 30 under 30’.

Kunstenaar en bioloog Angelo Vermeulen was al missieleider voor een simulatie van de NASA. In zijn werk onderzoekt hij hoe de toekomst van de mens in de diepe ruimte eruit ziet. Hij werd twee jaar geleden door De Tijd dan weer geselecteerd als één van de Top 5 Tech Pioneers uit België.

Deze lezing kadert in het initiatief ‘Grijze Cellen’, een debatreeks georganiseerd door het wetenschappelijke maandblad Eos en het FWO.

Van 14u45 tot 15u15 signeert Angelique Van Ombergen samen met Stijn Ilsen hun meest recente boek in onze wetenschappelijke boekenwinkel! 

2019 voorstelling