Lieven Scheire: DNA

Het gaat snel in de wetenschap en de technologie. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven binnen te treden? Lieven Scheire zoekt het voor jou uit, en brengt daarover verslag uit.

In deze show heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend verandert. Maar dan op zijn eigen enthousiaste manier natuurlijk.

Een lezing van Lieven Scheire –half wetenschapper, half mens– is altijd een belevenis: met zijn enthousiasme voert hij je door de wonderlijke wereld van de fysica en natuurkunde, en verbaast hij je met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

Je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Hij weet als geen ander hoe hij een publiek moet boeien.


Opgelet: Vol is vol. 
Er zijn wetmatigheden waar we ons aan moeten houden, zoals: er passen 6,02*10^23 atomen in een mol. Of: er passen 600 mensen in onze grote tent.
We kijken uit naar je komst en met je toegangskaart ben je welkom in elke zaal en bij elke lezing of activiteit. Maar als de tent vol is, is ze, euh… vol.

life 2018 voorstelling