Live opname Nerdland Podcast

Bestel je ticket voor Sound of Science

  • Elektron

Het antwoord op alles! De maandelijkse podcast van Lieven Scheire en zijn nerd-vrienden wordt live opgenomen op het festival.

Ze zijn intussen anderhalf jaar bezig en hebben een trouwe en omvangrijke fanbasis uitgebouwd, maar nérgens staat online te vinden wie die Nerdland podcast nu eigenlijk bevolkt. Ter ere van deze heuse live opname, doen wij het dan maar even voor hen.

Er is natuurlijk Lieven Scheire (@lievenscheire), presentator en oppernerd. Veel woorden zullen we daar niet aan vuil maken. Een fotootje wel.

Jeroen Baert (@jbaert) is overdag ingenieur/computer-wetenschapper en ‘s nachts stand-up comedian en improvisator. Hij is wantrouwig tegenover alle dingen zonder broncode of met een vage hint van een geur van Elon Musk. Iemand zou hem bij zijn polygonen moeten vastpakken en zeggen dat zijn doctoraat in de computer graphics zichzelf niet schrijft, maar Jeroen zet flauwe mopjes maken in goed wetenschapsgezelschap gelukkig steevast hoger op de prioriteitenlijst.

Stephanie Dehennin (@Poodle_Soup) is wetenschaps- en kinderboekenillustrator, wat haar het perfecte excuus geeft om zich te verliezen in de rabbit hole die het internet heet. Ze wordt onapologetisch enthousiast van bizarre dieren op sterk water en alles wat met hersenen te maken heeft.

Kurt Beheydt (@kurtbeheydt) is econoom van opleiding, gepassioneerd door wetenschap en technologie, met een focus op electronica en informatica. Passies waar hij als hacker, maker, nerd en redacteur voor tv en internet graag de wereld mooier mee maakt.

Natha Kerkhofs (@NathaSupertramp) werkt dan weer voor een IT-bedrijf en wordt verdacht vrolijk van cable porn in datacenters. Ze is zelfbenoemde connaisseur van vage dinosaurusfeitjes en loopt ook wel eens verloren in de wondere wereld van quantummechanica. Richard Feynman is haar spirit animal.

Bart Van Peer (@Zebbedusje) is tv-maker met een verleden als student natuurkunde. Hij is fan van Star Trek, fysicus Fritz Zwicky en wiskundige Paul Erdõs. Zelf wordt hij wel eens de Stephen Fry der Slecht Gekozen Autonomasieën genoemd en misbruikt hij introtekstjes om zich slimmer voor te doen dan hij is. (En hij vond enkel deze foto ‘doenbaar’, hoewel hij al vier jaar oud is.)

Peter Berx (@Entomobiel) is een shapeshifter die naar believen verandert in een entomoloog, een jeneverstoker of een Romeins legionair. Hij predikt een wereld geregeerd door insecten en koestert een “inordinate fondness” voor mieren, vuurwerk en nutteloze weetjes.

Marian Verhelst (@marian_verhelst) is professor micro-elektronika aan de KU Leuven, maar neemt zichzelf helemaal niet zo serieus als haar titel laat vermoeden. Ze is gebiologeerd door bits en chips, en vind het OK als de computer slimmer is dan zijzelf. Meer nog, ze wil die computer dan liefst zelf ontwerpen.

En tenslotte schuift ook kankeronderzoeker Hetty Helsmoortel (@hHetty) bijna altijd mee aan tafel om het te hebben over het reilen in zeilen in de wereld van de life sciences. Maar gezien zij één van de twee hoofdorganisatoren van dit hele festival is, achten we de kans klein dat ze rond de microfoon zal zitten. Maar zeg nooit nooit.

Alle vorige podcasts kan je trouwens hier beluisteren: https://soundcloud.com/lieven-scheire/


Opgelet: Vol is vol. 
Er zijn wetmatigheden waar we ons aan moeten houden, zoals: er passen 6,02*10^23 atomen in een mol. Of: er passen 150 mensen in onze kleine tent.
We kijken uit naar je komst en met je toegangskaart ben je welkom in elke zaal en bij elke lezing of activiteit. Maar als de tent vol is, is ze, euh… vol.

42 voorstelling