Nico Couck

De door The New York Times als “agile, compelling, and irresistable” omschreven gitarist Nico Couck (1988) speelt drie minimalistische werken die de grenzen van de eenvoud verheerlijken. Van Philip Glass die een tegelijk groeiende en krimpende, maar altijd stijgende melodie haast eindeloos laat herhalen, Peter Ablinger die een steeds dalende melodie laat opboksen tegen een kakofonie van straatgeluiden, tot de precies afgemeten echo’s van Eve Beglarian.

Nico Couck behaalde in 2013 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, onder leiding van Roland Broux. Sinds 2010 won hij verschillende prijzen bij o.a. Radio Klara, Laboratorium, International Lions Music Competition, Logos Foundation. In 2014 ontving hij de Kranichsteiner Stipendienpreise voor interpretatie van het Internationales Musikinstitut Darmstadt.

Naast concerten in Europa, Azië, de V.S. en Zuid-Amerika, was hij onder meer te gast bij Warschau Autumn, Cité de la Musique Paris, MaerzMusik Berlin, NUNC! Chicago, Nationaltheater Mannheim, en vele anderen. Eerdere uitvoeringen werden uitgezonden op o.a. Radio Klara, WDR3 en SWR.

(foto Mark Rietveld)

2019 voorstelling