No-nonsense meditatie

Neuroloog en ‘topdokter’ Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijke bewustzijn. Nu bestuderen hij en zijn team samen met internationale collega’s de effecten van meditatie op de hersenen. Hiervoor plaatste hij onder meer het brein van meditatie-expert en boeddhistische monnik, Matthieu Ricard onder zijn scanner. De resultaten waren ronduit spectaculair: Ricard wist zijn gedachtestroom vrijwillig nagenoeg helemaal te controleren. Tijdens eerder onderzoek toonde Ricard al het hoogste vermogen tot geluk dat ooit werd gemeten. 

Je moet echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren. Meditatie kan het leven van iedereen veranderen. Minder stress, een betere nachtrust en meer focus zijn slechts enkele bewezen effecten. 

Prof. Laureys geeft je inzicht in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest. Daarnaast geeft hij via een aantal toegankelijke oefeningen mee hoe zelf te mediteren – en wees gerust dat moet niet in lotushouding maar kan verrassend informeel.

Van 13u15 tot 13u45 signeert Steven Laureys zijn meest recente boek in onze wetenschappelijke boekenwinkel! 

2019 voorstelling