Een reis door het zonnestelsel

Bestel je ticket voor Sound of Science

  • Nucleus

Sinds de prehistorie kijkt de mens naar boven en jaar na jaar zag hij dezelfde sterren aan de hemel staan. Of toch niet? Een aantal sterren leken er dwars doorheen te dwalen, zonder zich iets aan te trekken van de vaste hemel rondom hen. Dat waren onze dwaalsterren, de zwervers, de planeten. Het zou nog duizenden jaren duren voordat de mens begreep dat die planeten rond onze zon draaien en dat wij ook op zo’n planeet leefden.

Halfweg de twintigste eeuw slaagde de mens er plots in zijn eigen planeet te verlaten en op verkenning te gaan in de ruimte. Stap voor stap werden de planeten verkend, en leerden we ze kennen als werelden naast de aarde.

Tijdens deze lezing maken we een reis door het zonnestelsel. Een reis gebaseerd op de beelden van talloze interplanetaire ruimtesondes. We landen op het verzengend hete Venusoppervlak, rijden met Curiosity over Mars, dansen op de ringen van Saturnus en kijken of er geen planetoïde op botsingskoers is met de aarde.

Een tip?

Deze spannende reis door het zonnestelsel wordt twéé keer georganiseerd tijdens Sound of Science:

  • 11u30-12u15: Grote tent
  • 19u15-20u: Kleine tent


Opgelet: Vol is vol. 
Er zijn wetmatigheden waar we ons aan moeten houden, zoals: er passen 6,02*10^23 atomen in een mol. Of: er passen 600 mensen in onze grote en 150 mensen in onze kleine tent. We kijken uit naar je komst en met je toegangskaart ben je welkom in elke zaal en bij elke lezing of activiteit. Maar als de tent vol is, is ze, euh… vol.

theuniverse voorstelling