Henk Rijckaert

Doe het zelver. Comedian. Tv-maker

Wanneer hij niet op een podium staat, is Henk Rijckaert aan de slag in zijn werkkot. Als geboren doe-het-zelver richtte hij vorig jaar de Koterij op. Een digitaal kanaal waar hij elke dinsdag een geestig videoverslag geeft van zijn make-it-yourself avonturen. De opzet is simpel: HENK MAAKT ALLES ZELF. Hij bouwt, filmt, monteert alles en zelfs de muziek onder de filmpjes is van zijn hand. Eigenlijk is de Koterij een samensmelting van Henks passies als comedian, tv-maker en DIY’er.

Rijckaert zou het een jaar lang de kans geven en heeft nu beslist om het Koterij-project verder te zetten. De respons is dan ook groot, zowel binnen de DIY-community als erbuiten. Het kanaal wint nog steeds wekelijks aan nieuwe kijkers en YouTube-abonnees.
Intussen heeft Henk ook de Facebook-community Make in Belgium opgestart. Daar kunnen alle Nederlandstalige makers terecht met vragen, tips en ideeën. Ook hier is het uitgangspunt eenvoudig: VOEL U VRIJ OM TE VRAGEN EN TE ANTWOORDEN. Make in Belgium staat open voor makers van elke discipline (metaal, electronica, naaien, timmeren, cosplay, …) en gaat ervan uit dat iedereen van elkaar kan leren en elkaar zo naar een hoger niveau kan tillen.